Βόρεια Κορέα: 12 χρόνια καταναγκαστικά έργα σε 16χρονους – «Εβλεπαν νοτιοκορεατικά βίντεο»

Βόρεια Κορέα: 12 χρόνια καταναγκαστικά έργα σε 16χρονους – «Εβλεπαν νοτιοκορεατικά βίντεο»

«Παρασύρθηκαν από την ξένη κουλτούρα... και κατέληξαν να καταστρέψουν τη ζωή τους», αναφέρει ο αφηγητής στο βίντεο.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 12 χρόνια καταναγκαστικών έργων φέρεται να καταδικάστηκαν δύο έφηβοι από τη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολούθησαν νοτιοκορεατικά βίντεο, σύμφωνα με υλικό που δημοσίευσε οργάνωση που συνεργάζεται με Βορειοκορεάτες λιποτάκτες. 

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το South and North Development Institute (Sand), φέρεται να εμφανίζονται οι δύο 16χρονοι που καταδικάστηκαν σε δημόσια δίκη στην Πιονγιάνγκ. 

Η γνησιότητα του οπτικού υλικού δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Στο βίντεο που δείχνει μια μεγάλη δημόσια δίκη, μπροστά σε ένα αμφιθέατρο με περίπου 1.000 μαθητές, οι δύο 16χρονοι φαίνονται να φορούν χειροπέδες. Όλοι οι μαθητές, συμπεριλαμβανομένων των δύο κατηγορουμένων, φορούν μάσκες, γεγονός που υποδηλώνει ότι το υλικό βιντεοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid.

Οι φοιτητές καταδικάστηκαν, σύμφωνα με το βίντεο, επί παρακολουθούσαν και διακινούσαν επί τρεις μήνες νοτιοκορεάτικες ταινίες, μουσική και βίντεο κλιπ. 

«Παρασύρθηκαν από την ξένη κουλτούρα… και κατέληξαν να καταστρέψουν τη ζωή τους», αναφέρει ο αφηγητής, ενώ το βίντεο συνεχίζει με εικόνες από κορίτσια στα οποία περνούν χειροπέδες και γυναίκες με νοτιοκορεατικά ρούχα και χτενίσματα.

«Νομίζω ότι αυτό το βίντεο μονταρίστηκε γύρω στο 2022… Το ενοχλητικό για τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ότι οι γενιές των millennials και της gen Z έχουν αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους. Θεωρώ πως προσπαθεί να τους επαναφέρει στον βορειοκορεατικό τρόπο» σημειώνει ο Τσόι Κιονγκ-χούι, πρόεδρος του SAND και διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, που αυτομόλησε κι ο ίδιος από τη Βόρεια Κορέα το 2001. 

Στον «πόλεμο» κατά των έξωθεν επιρροών και βάσει του νόμου του 2020 που ψηφίστηκε για να πατάξει την «αντιδραστική σκέψη», η Βόρεια Κορέα επιβάλλει αυστηρές ποινές σε όποιον συλλαμβάνεται να απολαμβάνει νοτιοκορεατική ψυχαγωγία ή να αντιγράφει τον τρόπο ομιλίας των γειτόνων του, Νοτιοκορεατών. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή