Ο Γερμανός ΥΕΘΑ προειδοποιεί: Ο Πούτιν μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ σε «5 με 8 χρόνια»

Ο Γερμανός ΥΕΘΑ προειδοποιεί: Ο Πούτιν μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ σε «5 με 8 χρόνια»

Mια ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά χώρας του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα πέντε με οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Αμυνας Μπόρις Πιστόριους

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς σήμερα στη Γερμανία, δήλωσε, υπό μορφή προειδοποίησης, ότι μια ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά χώρας του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα πέντε με οκτώ χρόνια.

Ο Γερμανός ΥΕΘΑ προειδοποιεί: Ο Πούτιν μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ σε «5 με 8 χρόνια»-1
(Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

«Ακούμε απειλές από την πλευρά του Κρεμλίνου σχεδόν κάθε μέρα […] οπότε πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί όντως κάποτε να επιτεθεί ακόμη και σε μια χώρα του ΝΑΤΟ […] Οι δικοί μας ειδήμονες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι δυνατό έπειτα από μια περίοδο πέντε έως οκτώ ετών», δήλωσε ο 63χρονος Σοσιαλδημοκράτης Μπόρις Πιστόριους στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel, ενώ σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.   

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή