Αλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται και πάλι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Αλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται και πάλι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Η εκ νέου απαγγελία των κατηγοριών έρχεται έπειτα από μια ανεξάρτητη έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπάλντουιν πάτησε τη σκανδάλη του περίστροφου που τραυμάτισε θανάσιμα την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτροπή ενόρκων άσκησε την Παρασκευή νέα δίωξη σε βάρος του ηθοποιού Αλεκ Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετά τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, την οποία πυροβόλησε στα γυρίσματα ταινίας στο Νέο Μεξικό, τον Οκτώβριο του 2021.

Τον περασμένο Απρίλιο είχαν αποσυρθεί οι κατηγορίες σε βάρος του βραβευμένου με Emmy ηθοποιού και παραγωγού της ταινίας. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές προειδοποίησαν τότε ότι αυτό δεν ισοδυναμούσε με αθώωση του Μπάλντουιν και ότι ήταν πιθανό να του ασκηθεί νέα δίωξη.

Της νέας δίωξης προηγήθηκε μια ανεξάρτητη έρευνα ειδικών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπάλντουιν θα έπρεπε να τραβήξει τη σκανδάλη του ρεβόλβερ που χρησιμοποιούσε στην πρόβα για να ρίξει τη σφαίρα που σκότωσε τη Χάτσινς. Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η έρευνα του FBI.

Υπενθυμίζεται πως ο 65χρονος εξασκούνταν με το όπλο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής για το Rust, μια ταινία γουέστερν που κινηματογραφήθηκε κοντά στη Σάντα Φε. Το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας τη 42χρονη κινηματογραφίστρια και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Χάτσινς επειδή δεν γνώριζε ότι το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες και επειδή, όπως είπε, δεν έπρεπε να υπάρχουν αληθινά πυρομαχικά στα γυρίσματα.

Ειδικοί εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό είχαν δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο πως «πρόσθετα γεγονότα» ήρθαν στο φως, αφού πραγματογνώμονες ανακατασκεύασαν το όπλο, το οποίο είχε σπάσει κατά τη διάρκεια των ελέγχων του FBI. Οπως δήλωσαν, με τον τρόπο αυτό αποκαλύφθηκε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα μόνο αν είχε πατηθεί η σκανδάλη.

«Αν και ο Αλεκ Μπάλντουιν αρνείται επανειλημμένα ότι τράβηξε τη σκανδάλη, δεδομένων των δοκιμών, των ευρημάτων και των παρατηρήσεων, η σκανδάλη έπρεπε να τραβηχτεί ή να πατηθεί επαρκώς», κατέληξε η έκθεσή τους.

Επισημαίνεται πως για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται επίσης και η υπεύθυνη των όπλων της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, αφού εκείνη ήταν που έβαλε στο όπλο την αληθινή σφαίρα.

Τα νέα στοιχεία τέθηκαν ενώπιον της επιτροπής ενόρκων, ενώ το κατηγορητήριο εκδόθηκε την Παρασκευή. Σε περίπτωση καταδίκης, ο Μπάλντουιν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή