Ισπανία: 600 οδηγοί εγκλωβίστηκαν λόγω χιονόπτωσης – Συνδρομή του στρατού

Ισπανία: 600 οδηγοί εγκλωβίστηκαν λόγω χιονόπτωσης – Συνδρομή του στρατού

Μονάδες του στρατού κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν περίπου 600 οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκινητόδρομο, καθώς η κακοκαιρία Χουάν «έντυσε στα λευκά» πολλές περιοχές της χώρας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονάδες του ισπανικού στρατού κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν περίπου 600 οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκινητόδρομο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, καθώς η κακοκαιρία Χουάν «έντυσε στα λευκά» πολλές περιοχές της χώρας.

Οι οδηγοί αποκλείστηκαν για για ώρες στη βόρεια Ισπανία, με τις Αρχές να δηλώνουν ότι έστειλαν κλιμάκιο από μια στρατιωτική βάση στη Σαραγόσα προκειμένου να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό τους.

Ο Μιγκέλ Ανχελ Κλαβέρο δήλωσε εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή ότι στην Αραγονία της ανατολικής Ισπανίας αρκετοί δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι λόγω της χιονόπτωσης, ενώ το αεροδρόμιο της Σαραγόσα έκλεισε.

Επισημαίνεται πως η θερμοκρασία έπεσε στους -13 βαθμούς Κελσίου στη Σόρια, όπως ανέφερε την Παρασκευή η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία, AEMET.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές έπληξαν την Εξτρεμαδούρα στα δυτικά και την Καταλονία στα βορειοανατολικά, πρόσθεσε η AEMET. Η καταιγίδα αναμένεται να έχει υποχωρήσει μέχρι το Σάββατο, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή