Ζ. Μπορέλ: Η κατάσταση στη Γάζα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη

Ζ. Μπορέλ: Η κατάσταση στη Γάζα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη

Σκληρή γλώσσα για την τακτική του Ισραήλ και τα αποτελέσματά της στη Γάζα χρησιμοποίησε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή γλώσσα για την τακτική του Ισραήλ και τα αποτελέσματά της στη Γάζα χρησιμοποίησε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις Ζοζέπ Μπορέλ σήμερα, Δευτέρα, λέγοντας ότι η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακο δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη.

Στην πλέον αιχμηρή έως τώρα κριτική του κατά της τακτικής της ισραηλινής κυβέρνησης και του στρατού στον επί τρεισήμισι μήνες πόλεμο στη Γάζα, ο Ισπανός πολιτικός χαρακτήρισε λανθασμένο τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ επιχειρεί να εξολοθρεύσει τη Χαμάς και τόνισε ότι πρέπει η συζήτηση πλέον να εστιαστεί στη λύση των δύο ξεχωριστών κρατών, ενός ισραηλινού κι ενός παλαιστινιακού, την οποία απορρίπτει το Τελ Αβίβ.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε χειρότερο σημείο», επισήμανε ο κ. Μπορέλ.

«Στο εξής δεν θα κάνω λόγο για την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά για τη διαδικασία επίλυσης στη βάση των δύο κρατών», τόνισε με έμφαση ο υπεύθυνος της Κομισιόν για τις εξωτερικές σχέσεις.

Αντίστοιχη πίεση υπέρ της λύσης των δύο κρατών προκρίνει και η Ουάσιγκτον διά του ιδίου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, κάτι που επιτείνει την πρόσφατη ψύχρανση στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ, η οποία διαφάνηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Αντονι Μπλίνκεν. 

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απορρίπτει τους όρους της Χαμάς για την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων, που προέβλεπαν για κάποιου είδους ανακωχή.

Από τις 7 Οκτωβρίου που σημειώθηκε η επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί περί τους 1.500 Ισραηλινούς και 25.000 κατοίκους της Γάζας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT