Ο Ελον Μασκ στην Πολωνία για συνέδριο κατά του αντισημιτισμού

Ο Ελον Μασκ στην Πολωνία για συνέδριο κατά του αντισημιτισμού

Ο επιχειρηματίας έφτασε στην Κρακοβία για να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ελον Μασκ έφτασε στην Κρακοβία για να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου και σε εκδηλώσεις μνήμης στο έδαφος του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Αουσβιτς, όπως μετέδωσε ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός RMF FM.

Σύμφωνα την ίδια πηγή, ο κ. Μασκ έφτασε στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας το βράδυ της Κυριακής, ώστε, σύμφωνα με το Bloomberg, να συμμετάσχει σε συζήτηση με τον Αμερικανό συντηρητικό πολιτικό σχολιαστή Μπεν Σαπίρο στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου, που άρχισε τη Δευτέρη στην πολωνική πόλη και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Ο κ. Μασκ θα παρευρεθεί επίσης σε εκδηλώσεις στο στρατόπεδο του Αουσβιτς-Μπίρκεναου, τις οποίες διοργανώνει ο σύνδεσμος ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου.

Οπως σημειώνει ο Μίλος Μπάμπετσκι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Warmia & Mazury στην Πολωνία, σε σχόλιο στον RMF FM, σκοπός της παρουσίας του κ. Μασκ στη χώρα θα είναι να «βελτιωθεί η εικόνα του» υπό το φως των κατηγοριών που οφείλονται στις αντισημιτικές του δηλώσεις στην πλατφόρμα Χ.

Προηγουμένως, ο Μασκ σχολίασε τη δημοσίευση ενός από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, ο οποίος έγραψε ότι «οι εβραϊκές κοινότητες προωθούν εναντίον των λευκών το ίδιο διαλεκτικό μίσος που απαιτούν να σταματήσουν εναντίον τους». Ο ιδιόρρυθμος επιχειρηματίας συμφώνησε με αυτή τη δήλωση.

Στο πρόγραμμα του κ. Μασκ φερόταν να βρίσκεται και συνάντηση με τον ιστορικό πρώτο πρόεδρο της Πολωνίας μετά τη μεταπολίτευση το 1990, τον Λεχ Βαλέσα, ωστόσο σύμφωνα με την πολωνική ιστοσελίδα η συνάντηση ματαιώθηκε λόγω της κατάστασης της υγείας του πάλαι ποτέ ηγέτη του θρυλικού συνδικάτου «Αλληλεγγύη». 

Πηγή: TASS, Onet

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή