Συρία: Ευρωπαϊκές κυρώσεις σε εταιρείες και υποστηρικτές του Ασαντ

Συρία: Ευρωπαϊκές κυρώσεις σε εταιρείες και υποστηρικτές του Ασαντ

«Ορισμένες από αυτές τις οντότητες εμπλέκονται στη μεταφορά Σύρων μισθοφόρων, στο εμπόριο όπλων, στη διακίνηση ναρκωτικών ή στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε η Ε.Ε.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρώσεις σε έξι άτομα και πέντε εταιρείες, που συμπεριέλαβε στον κατάλογο τον οποίο έχει καταρτίσει σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, επέβαλε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μεταξύ των φυσικών προσώπων συγκαταλέγεται ένας οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, τρεις γνωστοί επιχειρηματίες που υποστηρίζουν το καθεστώς αποκομίζοντας οφέλη, καθώς και δύο πρόσωπα συνδεόμενα με την οικογένεια του προέδρου της Συρίας.

Οι πέντε εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι οι Al-Dj Group, Cham Wings, Freebird Travel Agency, Iloma Investment Private JSC και η εταιρεία Al-Aqila.

«Ορισμένες από αυτές τις οντότητες εμπλέκονται στη μεταφορά Σύρων μισθοφόρων, στο εμπόριο όπλων, στη διακίνηση ναρκωτικών ή στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες υποστηρίζουν τις δραστηριότητες του συριακού καθεστώτος», δήλωσε η Ε.Ε.

Οπως επισημαίνει, τα πρόσωπα και οι εταιρείες αυτές υπόκεινται πλέον στη δέσμευση κεφαλαίων και άλλων περιουσιακών στοιχείων τους στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ενώ οι φορείς της Ε.Ε. απαγορεύεται να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή