Λευκός Οίκος: Μπάιντεν και Σούνακ συζήτησαν για Ερυθρά Θάλασσα, Γάζα και Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Μπάιντεν και Σούνακ συζήτησαν για Ερυθρά Θάλασσα, Γάζα και Ουκρανία

Oι δύο ηγέτες «συζήτησαν για το τι συμβαίνει στην Ερυθρά Θάλασσα και την ανάγκη για μια συνεχή διεθνή και πολυμερή προσέγγιση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ΗΠΑ και Βρετανία πραγματοποίησαν νέα πλήγματα εναντίον των Χούθι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, τη Γάζα καθώς και την Ουκρανία, βρέθηκε στο επίκεντρο της επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, οι δύο ηγέτες «συζήτησαν για το τι συμβαίνει στην Ερυθρά Θάλασσα και την ανάγκη για μια συνεχή διεθνή και πολυμερή προσέγγιση προκειμένου να διαταραχθούν και να υποβαθμιστούν οι δυνατότητες των Χούθι».

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, Μπάιντεν και Σούνακ μίλησαν επίσης για την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και για να αυξηθεί η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην επείγουσα ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδότηση και στήριξη προς την Ουκρανία.

Νωρίτερα, τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ΗΠΑ και Βρετανία πραγματοποίησαν νέα πλήγματα εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη. 

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι αξιωματούχοι δε διευκρίνισαν πόσοι στόχοι επλήγησαν. Επισημαίνεται πως κατά το πρόσφατο παρελθόν, δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας έπληξαν κυρίως πυραύλους και εγκαταστάσεις ραντάρ των Χούτι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT