Κίνα: Τραυματίες και ζημιές από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε πέντε χώρες

Κίνα: Τραυματίες και ζημιές από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε πέντε χώρες

Τουλάχιστον 50 τραυματίες αλλά κανένα νεκρό, μέχρι στιγμής, άφησε πίσω της η ισχυρότατη σεισμική δόνηση

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 50 τραυματίες αλλά κανένα νεκρό, μέχρι στιγμής, άφησε πίσω της η ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 7,1 Ρίχτερ, που συγκλόνισε όχι μόνο την επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας αλλά και αρκετές ακόμη χώρες της Κεντρικής Ασίας, αφού έγινε αισθητή έως και το Ουζμπεκιστάν.

Ο σεισμός, που έλαβε χώρα στις 2 σήμερα το πρωί, Τρίτη, τοπική ώρα (8 μ.μ. της Δευτέρας ώρα Ελλάδος) είχε επίκεντρο μια αχανή και εν πολλοίς ακατοίκητη περιοχή κοντά στα σύνορα της Κίνας με το Κιργιστάν, στην Κεντρική Ασία, αλλά σημειώθηκαν ζημιές σε κάποιους οικισμούς με καταρρεύσεις μερικών σπιτιών και τρεις πολίτες να μεταφέρονται τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, σε πόλη 26 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού.

Καταγράφηκαν επίσης διακοπές ρεύματος λόγω ζημιών στο δίκτυο της περιοχής.

Από τα έξι άτομα που τραυματίστηκαν, τα δύο έφεραν σοβαρά τραύματα και τα τέσσερα ήταν ελαφρά. Επιπλέον, 47 σπίτια κατέρρευσαν, 78 σπίτια υπέστησαν ζημιές και ορισμένες αγροτικές κατασκευές κατέρρευσαν, ανάρτησε η κυβέρνηση της Αυτόνομης Περιφέρειας του Σιντζιάνγκ στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Το επίκεντρο ήταν στην επαρχία που κατοικείται κυρίως από τους Ουιγούρους, τη μουσουλμανική μειονότητα της Κίνας, που έχει υποστεί πολλαπλές διώξεις και μεγάλος αριθμός πολιτών έχει διαφύγει στις χώρες δυτικά της Κίνας έως και στην Τουρκία.

Ηταν τόσο ισχυρή η δόνηση ώστε συγκλόνισε τουλάχιστον πέντε χώρες, με τους κατοίκους της πρώην πρωτεύουσας του Καζακστάν, Αλμάτι, να περνούν την παγωμένη νύχτα στο ύπαιθρο. Οι αρχές του Καζακστάν έκαναν λόγο για 44 τραυματίες στη χώρα της κεντρικής Ασίας.

Πηγή: Xinhua, CNN, ABC News, CCTV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή