Mensa: Ενας 12χρονος από το Ντέβον ξεπέρασε το IQ του Αϊνστάιν

Mensa: Ενας 12χρονος από το Ντέβον ξεπέρασε το IQ του Αϊνστάιν

Μόλις δύο χρόνων ήταν σε θέση να ολοκληρώσει μόνος ένα παζλ 100 κομματιών, ενώ στη δεύτερη τάξη του δημοτικού ήξερε την Άλγεβρα της πρώτης Γυμνασίου.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθμολογία υψηλότερη από αυτή του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ πέτυχε ένας 12χρονος από το Ντέβον στο τεστ IQ και μπήκε στο κλειστό κλαμπ των λίγων της Mensa.

O Ρόρι Μπίντγουελ κατόρθωσε την ανώτερη δυνατή βαθμολογία για την ηλικία του στο τεστ Cattell III B, πετυχαίνοντας 162 και ξεπερνώντας κατά δύο μονάδες τους φυσικούς θρύλους, Αϊνστάιν και Χόκινγκ. 

Ως αποτέλεσμα, κλήθηκε να ενταχθεί στη Mensa, τη μεγαλύτερη και πιο παλιά κοινότητα ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης στον κόσμο. 

Σημειώνεται πως για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA, πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Mensa: Ενας 12χρονος από το Ντέβον ξεπέρασε το IQ του Αϊνστάιν-1
Φωτ.: North Devon Today

Δύο εβδομάδες μετά τα 12α γενέθλιά του, ο Ρόρι έδωσε ένα τεστ δύο ωρών, χωρίς κάποια προετοιμασία. Σύμφωνα με την εφημερίδα North Devon Today, ο μαθητής δεν γνώριζε τη Mensa ούτε τον σκοπό της αξιολόγησής του μέσω του τεστ, κάτι που δεν τον επιβάρυνε με πρόσθετο άγχος. 

Ο μαθητής της πρώτης Γυμνασίου είχε δείξει από νωρίς δείγματα των εξαιρετικών δυνατοτήτων του. Μόλις δύο χρόνων ήταν σε θέση να ολοκληρώσει μόνος ένα παζλ 100 κομματιών, ενώ στη δεύτερη τάξη του δημοτικού ήξερε την Άλγεβρα της πρώτης Γυμνασίου. Από μικρός είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα μαθηματικά, τα αγγλικά, αλλά και το διάβασμα, καταφέρνοντας να διαβάσει και τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ τις πρώτες οκτώ εβδομάδες του lockdown του 2020

Παρόλα αυτά, όπως λέει η μαμά του, ο Ρόρι παραμένει ένας τυπικός 12χρονος που παίζει Fortnite, μιλά για το ποδόσφαιρο, περνά χρόνο με την παρέα του και «κάπου κάπου πρέπει να του υπενθυμίζεις να διαβάζει τα μαθήματά του».

Πηγή: Guardian/North Devon Today

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή