Κατάρ: Σε εξέλιξη διαμεσολαβητικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Κατάρ: Σε εξέλιξη διαμεσολαβητικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Το ΥΠΕΞ του Κατάρ επισημαίνει, παράλληλα, ότι η κλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα συνιστά ένα «μεγάλο κίνδυνο»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαμεσολαβητικές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Ο ίδιος, μιλώντας μία ημέρα μετά τις νέες επιθέσεις που εξαπέλυσαν αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις εναντίον μελών των Χούθι στην Υεμένη, είπε επίσης ότι η κλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα συνιστά ένα «μεγάλο κίνδυνο».

Οι αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, έχουν προκαλέσει με τις επιθέσεις τους από τον Νοέμβριο σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα.

Οταν σημειώθηκε η εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και έκτοτε ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ τους, οι Χούθι δήλωσαν την υποστήριξή τους στη Χαμάς και επιπλέον ότι θα στοχοποιούσαν κάθε πλοίο που θα ταξίδευε προς το Ισραήλ ή θα έφευγε από αυτό.

Νετανιάχου: «Από τις πιο σκληρές μάχες» η χθεσινή

Σημειώνεται μάλιστα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διέταξε την έναρξη στρατιωτικής έρευνας, μετά την «καταστροφή» που προκάλεσε τον θάνατο 21 Ισραηλινών εφέδρων, στη διάρκεια επίθεσης της Χαμάς στη Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «ξεκίνησαν έρευνα για την καταστροφή. Πρέπει να αντλήσουμε όλα τα διδάγματα και να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε τη ζωή των μαχητών μας», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για «μία από τις δυσκολότερες ημέρες» από την έναρξη του πολέμου.

Είκοσι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν συνολικά στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη χθεσινή, πλέον πολύνεκρη ημέρα για τις ισραηλινές δυνάμεις από την αρχή πολέμου κατά της Χαμάς στη Γάζα.

«Χθες είχαμε μία από τις πιο σκληρές ημέρες από την έναρξη του πολέμου», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Στο όνομα των ηρώων μας, για χάρη της ζωής μας, δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε μέχρι την καθολική νίκη».

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι ο πόλεμος θα καθορίσει το μέλλον του Ισραήλ «για τις επόμενες δεκαετίες». «Ο θάνατος των μαχητών αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του πολέμου», είπε.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή