Τσεχία: Σύγκρουση τρένου με φορτηγό – Νεκρός ο μηχανοδηγός

Τσεχία: Σύγκρουση τρένου με φορτηγό – Νεκρός ο μηχανοδηγός

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύγκρουση μεταξύ επιβατικής αμαξοστοιχίας και φορτηγού σημειώθηκε στην Τσεχία το πρωί της Τετάρτης με αποτέλεσμα τον θάνατο του μηχανοδηγού και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων, σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία.

Η σύγκορυση συνέβη κοντά στο χωριό Ντόλνι Λούτινι, πλησίον της πόλης Κάρβινα, στα βορειοανατολικά της Τσεχίας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας των Τσεχικών Σιδηροδρόμων στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).

Τσεχία: Σύγκρουση τρένου με φορτηγό – Νεκρός ο μηχανοδηγός-1

«Την Τετάρτη, το τρένο IC 546 συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Ο συνάδελφός μας, ο μηχανοδηγός, σκοτώθηκε», αναφέρει η ανάρτηση της εταιρείας. «Το όχημα έκλεισε τον δρόμο του τρένου στη σιδηροδρομική διάβαση», προσθέτει.

Σύμφωνα με τη γραμματέα Τύπου της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, Καμίλα Λανγκέροβα, συνολικά «στο τρένο επέβαιναν 35 επιβάτες, εκ των οποίων οι 16 τραυματίστηκαν». Πρόσθεσε επίσης ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να αποβιβάσουν όλους τους επιβάτες από τα κατεστραμμένα βαγόνια του τρένου.

Ωστόσο αργότερα η τσεχική αστυνομία ανέφερε ότι επέβαιναν 60 άτομα στο τρένο και τουλάχιστον 20 από αυτούς τραυματίστηκαν.

Στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής όπου σημειώθηκε το έκτακτο περιστατικό, η κυκλοφορία των τρένων διεκόπη για όλη την ημέρα.

Το επιβατικό τρένο υψηλής ταχύτητας InterCity 546 Ostravan, όπως προκύπτει από το σιδηροδρομικό πρόγραμμα, εκτελεί δρομολόγια μεταξύ της Πράγας και της πόλης Μποχούμιν στα βορειοανατολικά της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Πηγή: Associated Press, TASS, Policie CR

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή