Η Meta ξεπέρασε σε αξία το ένα τρισ. δολάρια

Η Meta ξεπέρασε σε αξία το ένα τρισ. δολάρια

H αξία της Meta ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια καθώς η μετοχή της σημείωσε ράλι ανόδου, πάνω από 2%, και πλησίασε τα 396 δολάρια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αξία της Meta ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια καθώς η μετοχή της σημείωσε ράλι ανόδου, πάνω από 2%, και πλησίασε τα 396 δολάρια.

Η τελευταία φορά που η Meta είχε ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ήταν το 2021. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η κεφαλαιοποίησή της είχε πλησιάσει το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η αλματώδης πορεία της μετοχής της εταιρείας έρχεται μετά από μια άνοδο της τάξης του 200% το 2023, χρονιά που ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφάσισε περικοπές που συνοδεύτηκαν από κατάργηση 20.000 θέσεων εργασίας.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως «έτος αποτελεσματικότητας», αφότου η μετοχή της εταιρείας του είχε πέσει σε χαμηλό εξαετίας το 2022.

Οι μετοχές της Meta σημειώνουν άνοδο σχεδόν 12% σε σχέση με πέρυσι.

Επενδυτές παρακολουθούν τη Meta, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η Meta θα αποκτήσει 350.000 κάρτες γραφικών H100 από την Nvidia μέχρι το τέλος του έτους, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft άγγιξε ένα άλλο ορόσημα την Τετάρτη, ξεπερνώντας για λίγο τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ξεπέρασε την Apple σε αξία, ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Η Apple ανέκτησε, λίγο αργότερα, την θέση της στην κορυφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή