Είδε μια Ελληνίδα θεά στον ύπνο του – Πώς γεννήθηκε το brand που φορούν όλοι

Είδε μια Ελληνίδα θεά στον ύπνο του – Πώς γεννήθηκε το brand που φορούν όλοι

Σαν σήμερα, το 1964, ιδρύθηκε η Blue Ribbon Sports, η οποία μετά από επτά χρόνια μετονομάστηκε σε... Nike

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν σήμερα, το 1964, ιδρύθηκε η Blue Ribbon Sports από τον αθλητή του στίβου Phil Knight και τον προπονητή, Bill Bowerman. Το όνομά της δεν λέει πολλά σήμερα, όμως αυτή η εταιρεία μετονομάστηκε μετά από επτά χρόνια σε Nike.

Οι δύο συνεταίροι ξεκίνησαν με αρχικό κεφάλαιο 1.000 δολαρίων, ενώ ο Bowerman πούλησε το πρώτο του ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών όχι σε κάποιο μαγαζί, αλλά από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Σήμερα, η Nike πραγματοποιεί πωλήσεις 50 δισ. δολαρίων τον χρόνο και διαθέτει κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 150 δισ. δολάρια.

Η ιστορία της Nike ξεκινά από τα ταξίδια που έκανε ανά τον κόσμο ο 20άρης Phil Knight από το Όρεγκον, ένας απόφοιτος του Στάνφορντ που ένιωθε κάπως χαμένος στη ζωή. Τα χρόνια εκείνα ταξιδεύει στη Χαβάη, το Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, την Ινδία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Γαλλία. Έρχεται στην Ελλάδα, όπου κάνει πραγματικότητα
το όνειρό του να δει την Ακρόπολη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή