Ουίλιαμ Μπερνς: Σε ειδική αποστολή με στόχο την ειρήνευση στη Γάζα, ο διευθυντής της CIA

Ουίλιαμ Μπερνς: Σε ειδική αποστολή με στόχο την ειρήνευση στη Γάζα, ο διευθυντής της CIA

Ο Μπερνς αναμένεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη όπου θα έχει συνομιλίες με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και της Αιγύπτου καθώς και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να στείλει τον πολύπειρο Αμερικανό διπλωμάτη και νυν διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Ουίλιαμ Μπερνς, σε μια ειδική αποστολή τις επόμενες ημέρες, με στόχο την εκτόνωση της έντασης που μαίνεται εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.  

Αποστολή του Μπερνς θα είναι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post, να συμβάλει ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ που θα προβλέπει την απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα και τη διακοπή των εχθροπραξιών.

Ο Μπερνς αναμένεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη όπου θα έχει συνομιλίες με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και της Αιγύπτου καθώς και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

Οι συζητήσεις που θα έχει ο Μπερνς στη Γηραιά Ηπειρο θα γίνουν μετά τις συναντήσεις που είχε ο κορυφαίος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ ΜακΓκερκ, προ ημερών σε Ντόχα και Κάιρο.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος και το Κατάρ ξεχωρίζουν ως οι δύο χώρες που διαδραμάτισαν το πιο σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τους περασμένους μήνες.

Με πληροφορίες από Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή