Πώς η Apple έγινε για πρώτη φορά Νο1 στα smartphones στην Κίνα

Πώς η Apple έγινε για πρώτη φορά Νο1 στα smartphones στην Κίνα

Η εταιρεία είχε μερίδιο αγοράς 17,3% στην Κίνα το 2023

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Apple κατέκτησε, για πρώτη φορά, την κορυφαία θέση στην κινεζική αγορά smartphones, όπως δείχνουν τα στοιχεία του 2023.

Η εταιρεία του iPhone είχε μερίδιο αγοράς 17,3% στην Κίνα το 2023, σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC). Πρόκειται για το υψηλότερο μερίδιο που έχει επιτύχει έως τώρα η Apple στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι παραδόσεις smartphones της Apple μειώθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με το 2022, ενώ η συνολική αγορά υποχώρησε κατά 5%, δείχνουν τα στοιχεία της IDC.

Οι παραδόσεις αφορούν τις συσκευές που στέλνει η Apple στους πωλητές με τους οποίους συνεργάζεται και δεν αντιστοιχούν σε πωλήσεις. Όμως, θεωρούνται ενδεικτικές της ζήτησης, σημειώνει το CNBC.

«Η αναρρίχηση της Apple στην πρώτη θέση, ειδικά με φόντο την αναζωπύρωση του ανταγωνισμού από την Huawei και το αδύναμο περιβάλλον στις δαπάνες, σηματοδοτεί μια τεράστια επιτυχία για την Apple», ανέφερε ο Arthur Guo, αναλυτής της IDC China. «Η Apple το πέτυχε αυτό χάρη στις έγκαιρες προσφορές τιμών στα κανάλια πωλήσεών της, οι οποίες τόνωσαν τη ζήτηση».

Περισσότερα στο MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή