ΗΠΑ: «Παγώνει» η χρηματοδότηση της UNRWA – Καταγγελίες για εμπλοκή υπαλλήλων στις επιθέσεις της Χαμάς

ΗΠΑ: «Παγώνει» η χρηματοδότηση της UNRWA – Καταγγελίες για εμπλοκή υπαλλήλων στις επιθέσεις της Χαμάς

Προσωρινή διακοπή της χρηματοδότησης της UNRWA ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Διεξαγωγή έρευνας ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή διακοπή της χρηματοδότησης της UNRWA ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, εκφράζοντας προβληματισμό για τις καταγγελίες περί ανάμειξης υπαλλήλων της στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Το υπουργείο Εξωτερικών έχει αναστείλει προσωρινά την πρόσθετη χρηματοδότηση της UNRWA, ενώ εξετάζουμε τους ισχυρισμούς και τα μέτρα που λαμβάνουν τα Ηνωμένα Εθνη για την αντιμετώπισή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Την Παρασκευή, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την καταγγελλόμενη ανάμειξη 12 εργαζομένων της στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, καθώς και ότι διέκοψε τις σχέσεις της με αυτά τα μέλη του προσωπικού της.

«Οι ισραηλινές αρχές παρείχαν στην UNRWA πληροφορίες για την φερόμενη ανάμειξη αρκετών εργαζομένων της στις τρομερές επιθέσεις στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου», ανέφερε ο γενικός επίτροπος της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρινί.

«Για να προστατευθεί η ικανότητα της υπηρεσίας να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, έλαβα την απόφαση να τερματίσω άμεσα τις συμβάσεις αυτών των υπαλλήλων και να ξεκινήσει έρευνα, για να διαπιστωθεί η αλήθεια χωρίς καθυστέρηση».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT