Γυμναστήρια στον καιρό του Ozempic: Οσα επέζησαν από την πανδημία, «ιδρώνουν» ακόμα

Γυμναστήρια στον καιρό του Ozempic: Οσα επέζησαν από την πανδημία, «ιδρώνουν» ακόμα

Οι αλυσίδες γυμναστηρίων με χαμηλού κόστους συνδρομές έχουν στήσει το επιχειρηματικό μοντέλο τους πάνω σε υποσχέσεις που δεν τηρούνται

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν μπει ο Φεβρουάριος, το 43% των ανθρώπων έχει ήδη εγκαταλείψει τους στόχους που έβαλε για το νέο έτος την Πρωτοχρονιά. Για τα γυμναστήρια, αυτά είναι καλά νέα.

Οι αλυσίδες γυμναστηρίων με χαμηλού κόστους συνδρομές έχουν στήσει το επιχειρηματικό μοντέλο τους ακριβώς πάνω σε αυτές τις υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Οι αίθουσές τους είναι κατά κανόνα ασφυκτικά γεμάτες στις αρχές του Ιανουαρίου, όταν και αποκτούν τους περισσότερους νέους συνδρομητές από όλους τους μήνες του έτους. Στόχος τους, όμως, είναι να πουλήσουν μια υπηρεσία την οποία ο περισσότερος κόσμος θα χρησιμοποιεί σπάνια ή και καθόλου. Κρατούν το κόστος χαμηλό, κάνουν τη διαδικασία ακύρωσης της συνδρομής δύσκολη και ποντάρουν ότι ο αριθμός των νέων συνδρομητών θα είναι κάθε χρόνο μεγαλύτερος από εκείνους που τα παρατάνε.

Το μοντέλο αυτό, όμως, μοιάζει να απειλείται τελευταία. Δεν είναι μόνο η πανδημία, που έκλεισε τα γυμναστήρια, εκτίναξε τις πωλήσεις οικιακών μηχανημάτων γυμναστικής και καταδίκασε πολλά από αυτά σε λουκέτο. Τα φάρμακα αδυνατίσματος όπως το Ozempic βοηθούν τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους χωρίς να χρειάζεται να ιδρώσουν.

Περισσότερα στο MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή