Ιράν: Εκτελέστηκαν τέσσερις άνδρες για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Ιράν: Εκτελέστηκαν τέσσερις άνδρες για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Είχαν συλληφθεί την 23η Ιουλίου 2022 και κατηγορήθηκαν πως προετοίμαζαν επιχείρηση εναντίον κέντρου του ιρανικού υπουργείου Αμυνας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνδρες απαγχονίστηκαν τα ξημερώματα στο Ιράν μετά τις καταδίκες τους σε θάνατο, διότι φέρονταν να συνεργάστηκαν με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες σε σχέδιο δολιοφθοράς σε στρατιωτική εγκατάσταση της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως μετέδωσε πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής δικαιοσύνης.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί την 23η Ιουλίου 2022 και κατηγορήθηκαν πως προετοίμαζαν επιχείρηση εναντίον κέντρου του υπουργείου Αμυνας στο Ισφαχάν, μεγαλούπολη του κεντρικού Ιράν, για λογαριασμό της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Mizan Online των ιρανικών δικαστικών αρχών.

Σημειώνεται επίσης ότι το Ιράν αντέκρουσε σήμερα Δευτέρα την κατηγορία πως ευθύνεται για επίθεση με drone η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις στρατιώτες των ΗΠΑ και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι στα σύνορα Ιορδανίας/Συρίας.

«Οι κατηγορίες αυτές διατυπώνονται με πολιτικό στόχο», που είναι «να αντιστραφούν οι πραγματικότητες στην περιοχή», έκρινε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί, σύμφωνα με το IRNA, σχολιάζοντας δηλώσεις του επικεφαλής της διπλωματίας της Βρετανίας, του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κάλεσε την Τεχεράνη να επιλέξει την «αποκλιμάκωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT