Και η Ρουμανία στη λίστα με τις χώρες που σταματούν να χρηματοδοτούν την UNRWA

Και η Ρουμανία στη λίστα με τις χώρες που σταματούν να χρηματοδοτούν την UNRWA

Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του ΟΗΕ για τις καταγγελίες περί εμπλοκής υπαλλήλων της UNRWA στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, «δεν θα προβούμε σε νέες συνεισφορές», λέει το ΥΠΕΞ της Ρουμανίας.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη χρηματοδότησή της προς το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), ακολουθώντας έτσι και εκείνη το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών που έχουν ήδη προχωρήσει στην ίδια κίνηση τα περασμένα 24ωρα, στη σκιά καταγγελιών που θέλουν υπαλλήλους της UNRWA να είχαν εμπλοκή στις πολύνεκρες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

«Εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας ότι η έρευνα των Ηνωμένων Εθνών θα αποσαφηνίσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, το υπουργείο […] δεν θα προβεί σε εθελοντικές συνεισφορές προς την UNRWA», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Η Αυστρία, η Βρετανία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς έχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τη χρηματοδότηση προς την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας αναφορικά με τη συμμετοχή που καταγγέλλεται ότι είχαν εργαζόμενοι της UNRWA στις επιθέσεις της Χαμάς.

Σημειώνεται ότι η UNRWA έχει απολύσει τους εννέα από τους 12 υπαλλήλους που κατηγορούνται για συνεργασία με τη Χαμάς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει δημοσίως γνωστές λεπτομέρειες αναφορικά με αυτήν την καταγγελλόμενη συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή