Λευκός Οίκος: «Απερίσκεπτες» και «προκλητικές» οι δηλώσεις Ισραηλινών πολιτικών

Λευκός Οίκος: «Απερίσκεπτες» και «προκλητικές» οι δηλώσεις Ισραηλινών πολιτικών

Ως «απερίσκεπτες» και «προκλητικές» αποκήρυξε ο Λευκός Οίκος τις δηλώσεις που έκαναν Ισραηλινοί πολιτικοί περί εποικισμού της Γάζας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, υποστήριξε ότι το Ισραήλ θα πρέπει το προσεχές διάστημα, ως απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, να «ενθαρρύνει την εθελούσια μετανάστευση» των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στη Γάζα των Ισραηλινών εποίκων που είχαν αποχωρήσει από εκεί το 2005. 

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έκανε τις επίμαχες δηλώσεις κατά τη διάρκεια «διάσκεψης» που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ με θέμα τον εποικισμό της Γάζας

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε, αποκηρύσσοντας ως «απερίσκεπτες» και «προκλητικές» τις εν λόγω δηλώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί επικρίνουν δημόσια τις δηλώσεις Ισραηλινών υπουργών όπως είναι ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και ο Μπεζαλέλ Σμότριχ.

Κάτι ανάλογο είχει γίνει και στις αρχές της χρονιάς, με τον Λευκό Οίκο να χαρακτηρίζει τότε «ανεύθυνες» τις δηλώσεις περί «μετεγκατάστασης» των Παλαιστινίων της Γάζας σε άλλες περιοχές. 

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή