Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την εκκλησία που σημειώθηκε ένοπλη επίθεση

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την εκκλησία που σημειώθηκε ένοπλη επίθεση

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδίκασε την επίθεση, εξήρε το ενδιαφέρον και την άμεση κινητοποίηση των αρχών και ευχήθηκε να μην συμβούν ποτέ ξανά τέτοια αποτρόπαια γεγονότα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Βαθυρρύακα (Μπουγιούκντερε) του Βοσπόρου μετέβη τη Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να προσκυνήσει στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Παναγίας, όπου το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε ένοπλη δολοφονική επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 52χρονος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνομίλησε με τον ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο της Πόλης, Μασιμιλίανο Παλινούρο, τον ιερέα του ναού πατέρα Αντόν Μπουλάι και πιστούς που βρίσκονταν εκεί, εκφράζοντας τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας και του ιδίου, καθώς και την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική αστυνομική διερεύνηση του τραγικού συμβάντος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά, καταδίκασε και πάλι την επίθεση, εξήρε το ενδιαφέρον και την άμεση κινητοποίηση των αρχών και ευχήθηκε να μην συμβούν ποτέ ξανά τέτοια αποτρόπαια γεγονότα.

Υπενθυμίζεται πως περίπου στις 11:40 το πρωί της Κυριακής, δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον καθολικό ναό, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας της Κυριακής, ανοίγοντας πυρ.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό και για τον σκοπό αυτό ορίστηκαν δυο προϊστάμενοι της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης και ένας αντιεισαγγελέας.

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», δήλωσε από την πλευρά του ο πάπας Φραγκίσκος, μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή