Νέα Υόρκη: Συνελήφθησαν δύο ομογενείς – Διέθεταν οπλοστάσιο και λίστα με «ανθρωποθυσίες»

Νέα Υόρκη: Συνελήφθησαν δύο ομογενείς – Διέθεταν οπλοστάσιο και λίστα με «ανθρωποθυσίες»

Τα δύο αδέλφια είχαν μία λίστα με τους στόχους τους, στην οποία αναγράφονταν οι φράσεις: «Καταστρέψτε τα σκουπίδια. Καταστρέψτε τη Γη»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής συνελήφθησαν στο Κουίνς της Νέας Υόρκη με τις κατηγορίες ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον επιφανών στόχων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το New York Post, τα δύο αδέλφια είχαν μία λίστα με στόχους, στους οποίους περιλαμβάνονταν αστυνομικοί, δικαστές, πολιτικοί, διασημότητες και τραπεζίτες.

Διατηρούσαν μάλιστα ένα οπλοστάσιο με αυτοσχέδιες βόμβες και όπλα «φαντάσματα» (δηλ. όπλα χωρίς σειριακό αριθμό) στο οικογενειακό τους διαμέρισμα στο Κουίνς, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Στον 39χρονο Ανδρέα Χατζηαγγέλη και στον 51χρονο αδελφό του, Αγγελο, απαγγέλθηκαν πολυάριθμες κατηγορίες, αφού αστυνομικοί και ομοσπονδιακοί πράκτορες κατέσχεσαν τα όπλα και τα εκρηκτικά που είχαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα με τους στόχους τους αναγραφόταν σε ένα κομμάτι χαρτί τετραδίου, στο οποίο ήταν γραμμένες μεταξύ άλλων οι φράσεις: «Καταστρέψτε τα σκουπίδια. Καταστρέψτε τη Γη».

Νέα Υόρκη: Συνελήφθησαν δύο ομογενείς – Διέθεταν οπλοστάσιο και λίστα με «ανθρωποθυσίες»-1
«Καταστρέψτε τα σκουπίδια. Καταστρέψτε τη Γη», αναγράφεται σε χαρτί όπου ήταν γραμμένη η λίστα με τους στόχους των κατηγορουμένων. (Φωτ.: Εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Κατς)

«Ανθρωποθυσίες», αναγραφόταν σε άλλη σελίδα. «Επιτρέπονται μόνο για διεφθαρμένους βιαστές και παιδόφιλους».

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από κοινή επιχείρηση της Εισαγγελίας του Κουίνς, του NYPD και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Η πόλη είναι πιο ασφαλής σήμερα», δήλωσε η εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Κατς, σε δήλωσή της χθες Δευτέρα. «Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των ζωών που σώθηκαν, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά τα όπλα δεν θα βλάψουν ποτέ κανέναν».

Τα δύο αδέλφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών ο καθένας σε περίπτωση που καταδικαστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή