Ισραηλινός ΥΕΘΑ: Στο Ισραήλ ο στρατιωτικός έλεγχος της Γάζας μετά τον πόλεμο

Ισραηλινός ΥΕΘΑ: Στο Ισραήλ ο στρατιωτικός έλεγχος της Γάζας μετά τον πόλεμο

«Το Ισραήλ θα ελέγχει αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα στρατιωτικά, αλλά δεν θα τον ελέγχει με την πολιτική έννοια», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Aμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μετά τον πόλεμο, όταν αυτός τελειώσει, νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι η Χαμάς δεν θα έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ θα ελέγχει αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα στρατιωτικά, αλλά δεν θα τον ελέγχει με την πολιτική έννοια», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Aμυνας Γιόαβ Γκάλαντ μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Aμυνας της Κνεσέτ.

«…κοιτάξτε τι συνέβη απόψε στην Τζενίν (σ.σ. στη Δυτική Oχθη), μια περιοχή την οποία δεν ελέγχουμε με την πολιτική έννοια […] Αυτό είναι εφικτό (σ.σ. και στη Γάζα)», πρόσθεσε ο Γκάλαντ, αναφερόμενος στους Ισραηλινούς κομάντο οι οποίοι, μεταμφιεσμένοι σε ιατρικό προσωπικό, πραγματοποίησαν επιχείρηση σε νοσοκομείο της Τζενίν με αποστολή την εξόντωση τριών «τρομοκρατών».

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ανέφερε, επίσης, ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την καταστροφή των στρατιωτικών υποδομών της Χαμάς προχωρούν, παρά τις σημαντικές προκλήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT