Στις ΗΠΑ ο Στόλτενμπεργκ, με αποστολή να κάμψει τις ρεπουμπλικανικές αντιστάσεις για την Ουκρανία

Στις ΗΠΑ ο Στόλτενμπεργκ, με αποστολή να κάμψει τις ρεπουμπλικανικές αντιστάσεις για την Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ βρίσκεται στις ΗΠΑ με στόχο να «ξεκλειδώσει» την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία που έχει «κολλήσει» στο Κογκρέσο. Θα έχει συναντήσεις και με στελέχη της ομάδας Τραμπ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, βρίσκεται από χθες, Δευτέρα, στις ΗΠΑ όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της διοίκησης Μπάιντεν, μέλη του Κογκρέσου και συνεργάτες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Θα προσπαθήσει να «ξεκλειδώσει» την ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων αμερικανική χρηματοδότηση για την Ουκρανία, ένα πακέτο βοήθειας το οποίο έχει «κολλήσει» εδώ και μήνες στο Κογκρέσο λόγω ρεπουμπλικανικών ενστάσεων.

Ο μακροβιότερος γ.γ. στην ιστορία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρόκειται να εκφωνήσει αύριο, Τετάρτη, ομιλία στο Heritage Foundation, ένα συντηρητικό think tank το οποίο «συνδέεται» πολιτικά με την πλευρά του πρώην προέδρου και νυν προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό ταξίδι του Στόλτενμπεργκ πραγματοποιείται την ώρα που η πλευρά Τραμπ πιέζει τους Ρεπουμπλικανούς να μην εγκρίνουν το συνολικού ύψους 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων πακέτο που περιλαμβάνει βοήθεια προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, επειδή διαφωνούν με τον Λευκό Οίκο στα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής και της φύλαξης των αμερικανικών συνόρων.

Στις ΗΠΑ ο Στόλτενμπεργκ, με αποστολή να κάμψει τις ρεπουμπλικανικές αντιστάσεις για την Ουκρανία-1
Κοινή συνέντευξη Τύπου Στόλτενμπεργκ – Μπλίνκεν. (REUTERS/Evelyn Hockstein)

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε χθες συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν καθώς και με τον υπουργό Αμυνας Λόιντ Οστιν, μεταξύ άλλων.

Σήμερα, ο 64χρονος Νορβηγός θα έχει συναντήσεις στο Κογκρέσο με στελέχη και των δύο κομμάτων.

Στις ΗΠΑ ο Στόλτενμπεργκ, με αποστολή να κάμψει τις ρεπουμπλικανικές αντιστάσεις για την Ουκρανία-2
Συνάντηση Στόλτενμπεργκ – Οστιν. (REUTERS/Leah Millis)

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή