Τζον Μπόλτον: Οι εφιαλτικές προβλέψεις του για μια δεύτερη προεδρική θητεία Τραμπ

Τζον Μπόλτον: Οι εφιαλτικές προβλέψεις του για μια δεύτερη προεδρική θητεία Τραμπ

«Υπάρχει ένα βουνό από αποδεικτικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος», γράφει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζον Μπόλτον ήταν στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα περίπου 17 μηνών, ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου την περίοδο 2018-2019.

Η συνύπαρξή του με τον Τραμπ σημαδεύτηκε, ωστόσο, από σοβαρές και αλλεπάλληλες διαφωνίες που τελικώς οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο (αποπομπή ή παραίτηση: οι απόψεις διίστανται) το 2019.

Ο Τζον Μπόλτον, πάλαι ποτέ πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, περιγράφει όσα έζησε στον Λευκό Οίκο δίπλα στον Τραμπ στο βιβλίο του με τον τίτλο «The Room Where It Happened: A White House Memoir», ένα βιβλίο το οποίο επανακυκλοφορεί σήμερα στις ΗΠΑ με νέο πρόλογο προσανατολισμένο στις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Τι θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συνακόλουθα στον κόσμο, εάν ο Τραμπ επικρατήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου και επιστρέψει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025;

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο 75χρονος Μπόλτον στον νέο πρόλογο του βιβλίου του, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε, εάν αναλάβει ξανά την προεδρία των ΗΠΑ:

  • να βγάλει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ΝΑΤΟ,
  • να καταχραστεί τις εξουσίες που θα έχει ως πρόεδρος προκειμένου να τιμωρήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους,
  • να προκαλέσει μια συνταγματική κρίση,
  • να παραδώσει την Ουκρανία στις ορέξεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν,
  • να ενθαρρύνει την κινεζική επιθετικότητα απέναντι στην Ταϊβάν,
  • να «επανενωθεί» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν,
  • και να επιδιώξει μια κακή συμφωνία με το Ιράν στην προσπάθειά του να παρουσιαστεί ως ικανός διαπραγματευτής.  

«Υπάρχει ένα βουνό από στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος», γράφει χαρακτηριστικά ο Μπόλτον.

Με πληροφορίες από Axios

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή