Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πιο δημοφιλής από την Τέιλορ Σουίφτ»

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πιο δημοφιλής από την Τέιλορ Σουίφτ»

Η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται για έναν «ιερό πόλεμο» ενάντια στην Τέιλορ Σουίφτ εάν η τελευταία στηρίξει ανοιχτά την προεδρική υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν όπως είχε κάνει το 2020

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν έχει ανακοινώσει επισήμως –τουλάχιστον όχι ακόμη– τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ, αλλά το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται ήδη για έναν «ιερό πόλεμο» εναντίον της, όπως αναφέρει το περιοδικό Rolling Stone, επικαλούμενο πηγές προερχόμενες από το περιβάλλον των υποστηρικτών του 77χρονου Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα, πολλοί συνεργάτες του Τραμπ θεωρούν εδώ και καιρό ότι η Σουίφτ θα υποστηρίξει τελικά τον Μπάιντεν, όπως άλλωστε είχε κάνει και στις προεδρικές εκλογές του 2020. Προ τετραετίας, η Σουίφτ είχε μάλιστα «επιτεθεί» στον Τραμπ υποστηρίζοντας ότι εκείνος «επέλεξε να εξαπατήσει κατάφωρα και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία».

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πιο δημοφιλής από την Τέιλορ Σουίφτ»-1
(Foto AP/Nick Wass)

Η δημοφιλία της εμπορικά υπερεπιτυχημένης Αμερικανίδας τραγουδίστριας και η επιρροή που εκείνη έχει, ως ποπ είδωλο, σε εκατομμύρια Αμερικανούς ψηφοφόρους, προκαλούν προβληματισμό ωστόσο στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του Τραμπ. Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, προετοιμάζει την (αντ)επίθεσή του στην περίπτωση που η 34χρονη Σουίφτ, μια τραγουδίστρια με 279 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, ανακοινώσει δημοσίως ότι στηρίζει τον Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς.   

Οι Δημοκρατικοί βέβαια, από την πλευρά τους, σαφώς και θα ήθελαν τη Σουίφτ στο πλευρό τους. Βοηθοί του Μπάιντεν ήδη συντάσσουν λίστες με τα ονόματα δυνητικών υποστηρικτών που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να «απογειώσουν» την προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου. Στην κορυφή βρίσκεται η παγκόσμια σούπερ σταρ Τέιλορ Σουίφτ, όπως αναφέρουν οι New York Times. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ βγήκε μάλιστα ανοιχτά και ουσιαστικά παρακάλεσε τη Σουίφτ να στηρίξει το Δημοκρατικό κόμμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Στο στρατόπεδο του Τραμπ, από την άλλη πλευρά, που πορεύεται υπό το σύνθημα make America great again – MAGA, ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί βέβαια ανησυχία την οποία όμως δεν δείχνει να συμμερίζεται προσωπικά ο ίδιος ο 77χρονος πρώην πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει, στο πλαίσιο ιδιωτικών συζητήσεων, ότι ο ίδιος είναι «πιο δημοφιλής» από τη Σουίφτ, ότι έχει περισσότερο αφοσιωμένους θαυμαστές από εκείνη και ότι δεν υπάρχουν διασημότητες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Μπάιντεν στη νίκη στις κάλπες του Νοεμβρίου…

Με πληροφορίες από Rolling Stone, New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή