Η απλή ερώτηση του Ελμο που αποκάλυψε μια θλιβερή πραγματικότητα

Η απλή ερώτηση του Ελμο που αποκάλυψε μια θλιβερή πραγματικότητα

Παρότι δεν έλειπαν η αισιοδοξία, οι αστεϊσμοί και τα πειράγματα στις απαντήσεις, ο γενικός τόνος αντανακλούσε μια αίσθηση απελπισίας που φαίνεται να είναι κοινή μεταξύ των χρηστών

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία Δευτέρα του πρώτου μήνα του νέου έτους, ο Ελμο απευθυνόμενος στους διαδικτυακούς του φίλους έκανε μια απλή ερώτηση. «Πώς τα πάτε όλοι σας;» ρώτησε ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του Σουσάμι Ανοιξε (Sesame Street). 

Οι απαντήσεις, ωστόσο, δεν ήταν αυτές που θα έλεγε κανείς αναμενόμενες και, μάλιστα, σε φανταστικό χαρακτήρα… 

«Αντιστέκομαι στην παρόρμηση να πω στον Ελμο ότι είμαι κάπως θλιμμένη», έγραψε η ηθοποιός Rachel Zegler.

Αλλοι, ωστόσο, δεν έδειξαν την ίδια αντίσταση. Διάσημοι, μέσα ενημέρωσης, οργανισμοί, εταιρείες και ασφαλώς απλοί χρήστες του Διαδικτύου αποκάλυψαν στον Ελμο τους φόβους, την απελπισία, τη ματαιότητα και την εξάντληση, μιλώντας για κατάθλιψη, εργασιακά αδιέξοδα και απολύσεις, για τον πόλεμο στη Γάζα, που φαίνεται να λαμβάνει περιφερειακές διαστάσεις, ακόμη και για ποδοσφαιρικές ήττες και απογοητεύσεις. 

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, η ανάρτηση του κόκκινου Ελμο στο Χ είχε πάνω από 110 εκατ. views. 

«Υπήρξαμε και καλύτερα, Ελμο», έγραψε η Detroit Free Press, για την ήττα των Detroit Lions από τους San Francisco 49ers, που τους στέρησε την παρουσία τους στο Super Bowl. 

Παρότι δεν έλειπαν η αισιοδοξία, οι αστεϊσμοί και τα πειράγματα στις απαντήσεις, ο γενικός τόνος αντανακλούσε μια αίσθηση απελπισίας που φαίνεται να είναι κοινή μεταξύ των χρηστών

«Ευχαριστούμε @Elmo που μας υπενθύμισες να σταματήσουμε και να ασχοληθούμε μια στιγμή με το πώς νιώθουμε» έγραψε, μετά από εκατομμύρια views της ανάρτησης, o επίσημος λογαριασμός του Sesame Street, ποστάροντας το link του τηλεοπτικού προγράμματος για την ψυχική υγεία και τη συναισθηματική ευημερία. 

Καθώς η αυτοκτονία αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου σε ηλικίες 10-14 χρόνων, το Sesame Workshop έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με την ψυχική υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους σε βίντεο, podcasts και μαθήματα.

Η απλή ερώτηση του Ελμο που αποκάλυψε μια θλιβερή πραγματικότητα-1

Ο Eλμο, με έντονη ακτιβιστική δράση, βρέθηκε το 2013 στον Λευκό Οίκο για να βοηθήσει την πρώτη κυρία, Μισέλ Ομπάμα, να προωθήσει την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στα παιδιά – Φωτ.: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais,

Η ανάρτηση του Ελμο έρχεται ως υπενθύμιση μιας διαρκώς διογκούμενης κρίσης ψυχικής υγείας που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με τους μισούς ενήλικες στις ΗΠΑ να δηλώνουν ως κύριο πρόβλημα τη μοναξιά, η χώρα εγκαινίασε το 2022 μια τηλεφωνική γραμμή για αυτοκτονίες, μέσω της οποίας οι καλούντες έρχονται σε απευθείας επαφή με εκπαιδευμένους συμβούλους. 

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή