Η Μισέλ Ομπάμα στη θέση του Μπάιντεν: Ευσεβής πόθος ή ρεαλιστική προοπτική;

Η Μισέλ Ομπάμα στη θέση του Μπάιντεν: Ευσεβής πόθος ή ρεαλιστική προοπτική;

Δέκα μήνες πριν από τις προεδρικές κάλπες του Νοεμβρίου, επιστρέφουν οι φήμες που θέλουν τη Μισέλ Ομπάμα να διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ ως υποψήφια του κόμματος των Δημοκρατικών, στη θέση του Τζο Μπάιντεν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά που οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με δημοσκοπικές/εκλογικές προκλήσεις, θυμούνται τον Ομπάμα ή μάλλον τους Ομπάμα.

Ο 62χρονος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει, βέβαια, το περιθώριο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει δύο προεδρικές θητείες (Ιανουάριος 2009 – Ιανουάριος 2017).

Η 60χρονη Μισέλ Ομπάμα θα μπορούσε ωστόσο, από την πλευρά της, να… κάνει ό,τι θέλει, μπαίνοντας στην προεδρική κούρσα ενάντια στους Ρεπουμπλικανούς και επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο αυτήν τη φορά όχι ως πρώτη κυρία αλλά ως πρόεδρος.

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την εσωκομματική κούρσα για το προεδρικό χρίσμα πριν από το μεγάλο συνέδριο των Δημοκρατικών (Democratic National Convention) που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Αύγουστο… και η Μισέλ Ομπάμα θα μπορούσε να λάβει αυτό το χρίσμα στη θέση του.

«Η Μισέλ Ομπάμα μπορεί ήδη να προετοιμάζει την προεδρική της υποψηφιότητα […] με τη βοήθεια του συζύγου της», σύμφωνα με όσα έγραφε προ ημερών η New York Post.

Σύμφωνα πάντως με τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης (Center Square Voters’ Voice), οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού κόμματος θα προτιμούσαν μια προεδρική υποψηφιότητα της Μισέλ Ομπάμα από ό,τι μια υποψηφιότητα Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από Unherd

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή