ΠΟΥ: «Ο πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί»

ΠΟΥ: «Ο πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί»

«Αν συνδυάσετε την έλλειψη τροφής με τον υπερπληθυσμό όπως και με το κρύο και την έλλειψη στέγης, έχετε τις τέλειες συνθήκες για να υπάρξει μαζική επιδημία στα παιδιά», δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί, κατήγγειλε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), την ώρα που σημαντικές δωρήτριες χώρες ανακοίνωσαν την αναστολή της βοήθειάς τους προς την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) λόγω φερόμενης εμπλοκής μελών της στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Είναι ένας πληθυσμός που πεθαίνει από πείνα. Είναι ένας πληθυσμός που ωθείται στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος διαχείρισης επειγουσών υγειονομικών καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικλ Ράιαν, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. «Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα υφίστανται μαζική καταστροφή […]. Εάν ρωτάτε εάν η καταστροφή μπορεί να επιδεινωθεί, ναι, απολύτως», πρόσθεσε.

«Ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνουν οι κάτοικοι της Γάζας λιγόστεψε συστηματικά και η ποιότητα της διατροφής μειώθηκε. Και αν συνδυάσετε την έλλειψη τροφής με τον υπερπληθυσμό όπως και με το κρύο και την έλλειψη στέγης, έχετε τις τέλειες συνθήκες για να υπάρξει μαζική επιδημία στα παιδιά», δήλωσε ο αξιωματούχος. 

«Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι της Γάζας είναι ή νεκροί ή τραυματίες ή φέρονται ως αγνοούμενοι ή φέρονται ως νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ολα αυτά καθώς αρκετές δωρήτριες χώρες, εκ των οποίων οι ΗΠΑ, ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους προς την UNRWA. Σύμφωνα με τον Τέντρος, αυτό θα έχει «καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό στη Γάζα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή