Ρώσος βουλευτής: Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας θα επισκεφθεί τη Μόσχα

Ρώσος βουλευτής: Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας θα επισκεφθεί τη Μόσχα

H Ρωσία έχει αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα και άλλους αντιπάλους των ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί πηγή ανησυχίας για τη Δύση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας θα επισκεφθεί την Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου στις 13 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα βουλευτής από το αντιπολιτευόμενο Κομμουνιστικό Κόμμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο κομμουνιστής βουλευτής Κάζμπεκ Ταϊσάεφ δήλωσε επίσης ότι αντιπροσωπεία του ρωσικού Κοινοβουλίου σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα τον Μάρτιο.

Από την αρχή του πολέμου με την Ουκρανία, η Ρωσία έχει αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα και άλλες χώρες εχθρικές προς τις ΗΠΑ, όπως το Ιράν, κάτι που αποτελεί πηγή ανησυχίας για τη Δύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα, αν και η ημερομηνία του ταξιδιού είναι ακόμα ασαφής. Το Κρεμλίνο δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η επίσκεψη του Πούτιν θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή