Γαλλία: Τα κυβερνητικά μέτρα «φρενάρουν» τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Γαλλία: Τα κυβερνητικά μέτρα «φρενάρουν» τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Εκπρόσωποι των κυριότερων αγροτικών συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς αποκλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων βαδίζει η Γαλλία, καθώς οι εκπρόσωποι των κυριότερων αγροτικών συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

Υστερα από δύο εβδομάδες, ο ηγέτης ενός εκ των κυριότερων αγροτικών συνδικαλιστικών ενώσεων της Γαλλίας απηύθυνε κάλεσμα για άρση των μπλόκων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οπως ανέφερε ο Αρνό Γκεγιό, από το συνδικάτο Jeunes Agriculteurs, τάσσεται υπέρ άλλων μορφών κινητοποιήσεων, λέγοντας πως η κυβέρνηση άκουσε τους αγρότες και ότι τώρα χρειάζονται ενέργειες στον απόηχο των ανακοινώσεων.

Δεν είναι σαφές εάν οι αγρότες που έχουν αποκλείσει δεκάδες αυτοκινητόδρομους σε ολόκληρη τη χώρα θα ανταποκριθούν θετικά στην έκκλησή του.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τη νέα σειρά μέτρων που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση την Πέμπτη, με τον πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ να γνωστοποιεί την αναστολή του σχεδίου για περιορισμούς στη χρήση παρασιτοκτόνων καθώς και να τάσσεται υπέρ της θέσπισης «σαφούς νομοθεσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον προσδιορισμό του συνθετικού κρέατος».

Μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γάλλου πρωθυπουργού, οι εκπρόσωποι των βασικών αγροτικών συνδικάτων ανέφεραν πως προτίθενται να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, υπό τον όρο ότι θα λάβουν γραπτώς τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, οι κυβερνητικές εξαγγελίες κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές αν και, όπως ανέφεραν, υπάρχουν ακόμη σημεία τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT