Φλόριντα: Πολύνεκρη συντριβή μονοκινητήριου αεροπλάνου σε αστική περιοχή (βίντεο)

Φλόριντα: Πολύνεκρη συντριβή μονοκινητήριου αεροπλάνου σε αστική περιοχή (βίντεο)

Δεν ήταν σαφές πόσα άτομα βρίσκονταν στο αεροπλάνο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστος αριθμός ανθρώπων βρήκε τον θάνατο χθες, την Πέμπτη, όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη και κατεδάφισε ένα τροχόσπιτο στο Κλιργουότερ της Φλόριντα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο από το τμήμα πυροσβεστικής και Διάσωσης του Κλιργουότερ έδειξαν φλόγες και καπνό από το κατεστραμμένο σπίτι.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε αρκετούς θανάτους τόσο από το αεροσκάφος όσο και μέσα» από το τροχόσπιτο στο οποίο συνετρίβη το αεροσκάφος, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Κλιργουότερ, Σκοτ Ελερς, αργά την Πέμπτη. Δεν έδωσε τον ακριβή αριθμό των θανάτων.

Ο πιλότος είχε δώσει σήμα κινδύνου (Mayday), είπε ο κ. Ελερς νωρίτερα.

Το αεροσκάφος, ένα μονοκινητήριο Beechcraft Bonanza V35, συνετρίβη στην κατοικημένη περιοχή αφού ο πιλότος ανέφερε βλάβη στον κινητήρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας, σύμφωνα με το CNN.

Δεν ήταν σαφές πόσα άτομα βρίσκονταν στο αεροπλάνο. Ωστόσο τα αεροσκάφη Beechcraft Bonanza V35 έχουν κανονικά χωρητικότητα για πέντε επιβάτες συν τον πιλότο. Εκφράζονται όμως φόβοι και για θύματα επί του εδάφους.

Ενα άτομο στο έδαφος τραυματίστηκε ελαφρά χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, είπε ο κ. Ελερς, ο οποίος είπε ότι ο πιλότος είναι νεκρός, σύμφωνα με αναφορές από το σημείο.

Συνολικά, τέσσερα σπίτια υπέστησαν ζημιές στο πάρκο τροχόσπιτων όπου συνέβη το δυστύχημα, είπε.

«Ενα τροχόσπιτο δεν αντέχει πολλά έτσι κι αλλιώς, κι έτσι το αεροσκάφος το γκρέμισε. Η φωτιά κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει», είπε ο κ. Ελερς.

Ο γείτονας Στίβεν Ασκάρι, ο οποίος δημοσίευσε βίντεο από τη σκηνή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι οι πρώτοι διασώστες έφτασαν γρήγορα και έσβησαν τις φλόγες μέσα σε μισή ώρα.

«Ακούσαμε μια έκρηξη έξω που ταρακούνησε ολόκληρο το διαμέρισμα και το επόμενο πράγμα που είδαμε ήταν μια γιγάντια στήλη καπνού», είπε ο κ. Ασκάρι.

Το Κλιργουότερ είναι πόλη 117.000 κατοίκων, και το αεροπλάνο έπεσε λίγο μετά το εμπορικό κέντρο της πόλης, που στεγάζει πολλά καταστήματα.

Πηγή: Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή