Οσλο: Σώοι οι επιβάτες Tesla που έκανε «βουτιά» σε παγωμένο φιορδ – Τους έσωσε πλωτή σάουνα

Οσλο: Σώοι οι επιβάτες Tesla που έκανε «βουτιά» σε παγωμένο φιορδ – Τους έσωσε πλωτή σάουνα

Γερανός ανέσυρε και το Tesla από το νερό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σώοι και αβλαβείς βγήκαν από την παγωμένη θάλασσα δύο επιβάτες ενός Tesla που έκανε βουτιά σε φιορδ του Οσλο, χάρη στο πλήρωμα μιας πλωτής σάουνας που έσπευσε για τη διάσωσή τους. 

Σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνεται το Tesla μισοβυθισμένο στα παγωμένα νερά του φιορδ και οι δύο επιβάτες του πάνω στην οροφή του. 

Οσλο: Σώοι οι επιβάτες Tesla που έκανε «βουτιά» σε παγωμένο φιορδ – Τους έσωσε πλωτή σάουνα-1
Φωτ.: ΝTB/ Tipser/via REUTERS

«Οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου που κατέληξε στο νερό διασώθηκαν από το νερό από μια πλωτή σάουνα», γνωστοποίησε μέσω Χ η αστυνομία του Οσλο. 

Σημειώνεται πως οι πλωτές σάουνες, στάσιμες ή κινούμενες, είναι κοινές στη νορβηγική πρωτεύουσα και διατίθενται προς ενοικίαση. 

«Ενας από τους επισκέπτες ήρθε τρέχοντας και μου είπε ότι ένα αυτοκίνητο είχε πέσει στο νερό. Επιτάχυνα φουλ προς την κατεύθυνση των ανθρώπων» ανέφερε ο χειριστής της σκάφους, Nicholay Nordahl, στη νορβηγική εφημερίδα VG.

Οσλο: Σώοι οι επιβάτες Tesla που έκανε «βουτιά» σε παγωμένο φιορδ – Τους έσωσε πλωτή σάουνα-2
Φωτ.: NTB/Hakon Mosvold Larsen/via REUTERS

«Με τη βοήθεια των δύο επισκεπτών, τους τραβήξαμε έξω από το νερό. Και κατάφεραν να ζεσταθούν στη σάουνα» προσθέτει ο ίδιος. 

Αναφερόμενος στην περιπέτεια, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εξηγεί πως πάτησε το γκάζι, νομίζοντας πως το αυτοκίνητο βρισκόταν σε λειτουργία στάθμευσης. «Ηταν φρικτό το συναίσθημα. Ομως, μας έσωσαν τη ζωή», συμπληρώνει. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή