Κριμαία: Το ουκρανικό ναυτικό επιβεβαιώνει τη βύθιση ρωσικού πολεμικού σκάφους (βίντεο)

Κριμαία: Το ουκρανικό ναυτικό επιβεβαιώνει τη βύθιση ρωσικού πολεμικού σκάφους (βίντεο)

Το «Ιβανόβετς» φέρεται να είχε δύναμη έως και 40 ανδρών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν περί βύθισης ρωσικού πολεμικού πλοίου ανοικτά της Κριμαίας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό αναφέρει την επιτυχή επίθεση σε βάρος του σκάφους «Ιβανόβετς» στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για πολεμικό που έφερε τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους.

«Τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, οι δυνάμεις της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Αμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν στο δυτικό τμήμα της προσωρινά κατεχόμενης Κριμαίας ένα πυραυλικό σκάφος των Ρώσων κατακτητών της 41ης ταξιαρχίας πυραυλικών σκαφών, το οποίο βρισκόταν σε υπηρεσία με καθήκον τη φύλαξη της βάσης στο Νοβοοζέρνι», γράφει το ουκρανικό ναυτικό στην ανάρτησή του, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές ουκρανικών μέσων και πολλών καλά ενημερωμένων μπλόγκερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχαν αναρτήσει και βίντεο προερχόμενα από το ίδιο το ουκρανικό ναυτικό.

«Πρόκειται για μια μάλλον σημαντική απώλεια, λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία μόνο τριών τέτοιων σκαφών ως μέρος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της ρωσικής ομοσπονδίας και όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αντιπλοϊκών πυραύλων τύπου Moskit με αυτονομία έως 130 χλμ.», προστίθεται στην ανάρτηση.

Αναφέρεται ακόμη ότι έως και 40 στελέχη και ναύτες επέβαιναν στο «Ιβανόβετς», το οποίο βρισκόταν κοντά στο Ντονουσλάβ, μια παλιά λίμνη που πλέον έχει ανοιχθεί και αποτελεί όρμο της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόκειται για σημαντικό πλήγμα για το ρωσικό ναυτικό, εκτιμά το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Πηγή: CNN, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή