Ιταλία: Παρέδιδαν κινητά και ναρκωτικά σε φυλακισμένους με drones

Ιταλία: Παρέδιδαν κινητά και ναρκωτικά σε φυλακισμένους με drones

Για κάθε παράδοση, οι χειριστές των ντρόουν λάμβαναν 1.500 ευρώ και μέσα σε λίγους μήνες η οργάνωση είχε κερδίσει πάνω από 100.000 ευρώ.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία με την κατηγορία ότι ανήκαν σε οργάνωση η οποία παρέδιδε κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά σε φυλακισμένους με χρήση drones.

Σύμφωνα με τις έρευνες, η παράδοση κινητών και τηλεφώνων σε κρατουμένους με αυτό τον τρόπο γινόταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο, της κεντρικής Ιταλίας και της Σικελίας.

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε δύο drones.

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, με την σύλληψη ενός χειριστή. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το όλο αυτό παράνομο δίκτυο συντόνιζε κρατούμενος, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με την μαφία και βρίσκεται στις φυλακές του Ακράγαντα, στην Σικελία.

Για κάθε παράδοση, οι χειριστές των ντρόουν λάμβαναν 1.500 ευρώ και μέσα σε λίγους μήνες η οργάνωση είχε κερδίσει πάνω από 100.000 ευρώ. Τα ναρκωτικά και τα κινητά έφταναν απευθείας στα κελιά των κρατουμένων, ενώ ο εγκέφαλος της σπείρας λάμβανε στη συνέχεια βίντεο ως απόδειξη της παράδοσης. Δεν έλειπαν κάποιες φορές και διαμαρτυρίες για ελλιπή η αποτυχημένη αποστολή, οπότε ακολουθούσε δωρεάν επανάληψή της.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή