Το Βέλγιο κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για τον βομβαρδισμό κτηρίου του στη Γάζα

Το Βέλγιο κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για τον βομβαρδισμό κτηρίου του στη Γάζα

«Οι επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές παραβιάζουν τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», ανέφερε το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βέλγιο κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του μετά τον βομβαρδισμό κτηρίου της βελγικής υπηρεσίας ανάπτυξης στην πόλη της Γάζας, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χάτζα Λαχμπίμπ.

«Οι επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές παραβιάζουν τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Ολα τα μέρη πρέπει να το σέβονται», ανάρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Το βελγικό υπουργείο Αναπτυξιακής Συνεργασίας γνωστοποίησε ότι δεν γνώριζε για θύματα, καθώς και ότι το κτήριο, το οποίο μοιραζόταν με τη Handicap International, θα πρέπει να ήταν άδειο τη στιγμή του βομβαρδισμού.

Ισραήλ: «Θα γίνει έρευνα»

Εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρεσβευτής δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το συμβάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί λεπτομέρειες, όπως η ακριβής χρονική στιγμή βομβαρδισμού του κτηρίου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι το Βέλγιο πληροφορήθηκε τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο ενδέχεται ο βομβαρδισμός να σημειώθηκε την Τετάρτη.

Το Βέλγιο είναι μία από τις χώρες που έχουν ζητήσει διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα και έχει επικρίνει το Ισραήλ για τους χειρισμούς του στη σύγκρουση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT