Καναδάς: Ρακούν «προκάλεσε» εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στο Τορόντο

Καναδάς: Ρακούν «προκάλεσε» εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στο Τορόντο

Η διακοπή ρεύματος έπληξε περιοχές στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας περίπου 7.000 ανθρώπους στο σκοτάδι, για περισσότερες από δύο ώρες. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να ανταποκριθεί σε «μεγάλο αριθμό διασώσεων από ανελκυστήρα»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «ενδιαφέρον» ενός ρακούν για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο Τορόντο προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας φανάρια στους δρόμους αλλά και να εγκλωβιστούν πολίτες σε ασανσέρ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εταιρεία Hydro One, τα συνεργεία που ερευνούσαν την αιτία της διακοπής ρεύματος, διαπίστωσαν ότι το νυκτόβιο θηλαστικό ήρθε σε επαφή με τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ενός σταθμού, στο κέντρο του Τορόντο. Εκπρόσωπος της Hydro One δήλωσε ότι το ρακούν δεν επέζησε. 

Η διακοπή ρεύματος έπληξε περιοχές στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας περίπου 7.000 ανθρώπους στο σκοτάδι, για περισσότερες από δύο ώρες.

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να ανταποκριθεί σε «μεγάλο αριθμό διασώσεων από ανελκυστήρα», όπως ανέφερε, λόγω των διακοπών ρεύματος.

Ορισμένα φανάρια έπαψαν να λειτουργούν στο κέντρο, όπου βρίσκεται ο πολυσύχναστος κόμβος σιδηροδρομικών μεταφορών Union Station.

Σύμφωνα με το think tank Electricity Canada, οι σκίουροι είναι με διαφορά οι πιο συνήθεις «ένοχοι», αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος που οφείλονται σε ζώα, ακολουθούμενοι από τα ρακούν και τα πουλιά.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή