Γάζα: Ο Κάμερον έθεσε θέμα «παλαιστινιακού κράτους» στον Νετανιάχου

Γάζα: Ο Κάμερον έθεσε θέμα «παλαιστινιακού κράτους» στον Νετανιάχου

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ κάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου «να αρχίσει να μιλάει για το τι θα μπορούσε να σημαίνει η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και όχι για το τι δεν μπορεί να είναι»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξη της Βρετανίας στη λύση των δύο κρατών επανέλαβε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε συνέντευξή του στο λιβανέζικο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο LBCI που προβλήθηκε την Παρασκευή, ο Κάμερον δήλωσε ότι κάλεσε τον Νετανιάχου «να αρχίσει να μιλάει για το τι θα μπορούσε να σημαίνει η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και όχι για το τι δεν μπορεί να είναι». «Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εργαστούμε», πρόσθεσε.

Οπως τόνισε στο LBCI, θα υπάρξει μια στιγμή που η Βρετανία θα επιδιώξει την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, μεταξύ άλλων και ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών. «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί εκ των προτέρων. Η διαδικασία αυτή πρέπει πρώτα να ξεκινήσει», ανέφερε.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Λίβανο, στο πλαίσιο περιφερειακής περιοδείας, ο Κάμερον δήλωσε επίσης ότι ο Νετανιάχου «δεν απέκλεισε εντελώς τη λύση των δύο κρατών».

Σε άλλη συνέντευξη, στη λιβανέζικη εφημερίδα Annahar, ο Βρετανός ΥΠΕΞ ανέφερε πως «φαίνεται ότι υπάρχει προοπτική για μια πιθανή παύση των εχθροπραξιών. Θα μπορούσε να είναι παύση λίγων ημερών, ή θα μπορούσε να είναι παύση μερικών εβδομάδων. Είμαι αισιόδοξος».

Τον περασμένο μήνα, ο Κάμερον είχε πει ότι τόσο στη Δυτική Οχθη όσο και τη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να προσφερθεί «η πολιτική προοπτική μιας αξιόπιστης διαδρομής προς ένα παλαιστινιακό κράτος και ένα νέο μέλλον».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT