Μπάιντεν: «Τα αντίποινά μας θα συνεχιστούν»

Μπάιντεν: «Τα αντίποινά μας θα συνεχιστούν»

«Ας γνωρίζουν όμως όλοι όσοι μπορεί να επιδιώξουν να μας βλάψουν: Εάν βλάψετε έναν Αμερικανό, θα απαντήσουμε», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» για στρατιωτικά χτυπήματα σε στόχους στο Ιράκ και τη Συρία έδωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ως αντίποινα για το φονικό χτύπημα στο αμερικανικό φυλάκιο στην Ιορδανία.

Σε δήλωσή του, ο Μπάιντεν ανέφερε πως τα πλήγματα στις ομάδες που επιτέθηκαν στις αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχιστούν.

«Η απάντησή μας ξεκίνησε σήμερα. Θα συνεχιστεί σε χρόνο και περιοχές της επιλογής μας», τόνισε, προσθέτοντας πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο».

«Ας γνωρίζουν όμως όλοι όσοι μπορεί να επιδιώξουν να μας βλάψουν: Εάν βλάψετε έναν Αμερικανό, θα απαντήσουμε», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, οι επιθέσεις έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους σε επτά τοποθεσίες με περισσότερα από 125 πυρομαχικά.

«Η απάντηση των ΗΠΑ ξεκίνησε απόψε αλλά δεν θα τελειώσει απόψε. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ένοπλοι ενδέχεται να σκοτώθηκαν ή να τραυματίστηκαν. Πιστεύουμε ότι τα χτυπήματα ήταν επιτυχημένα. Ενημερώσαμε την ιρανική κυβέρνηση πριν από τα πλήγματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή