Συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Γερμανία

Συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Γερμανία

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Βερολίνο, όπου η αστυνομία υπολογίζει ότι θα συμμετέχουν τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σύνθημα «Εμείς είμαστε το ανάχωμα», η συμμαχία «Χέρι με Χέρι» διοργανώνει και αυτό το Σαββατοκύριακο διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς σε όλη τη Γερμανία.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Βερολίνο, όπου η αστυνομία υπολογίζει ότι συμμετέχουν τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι.

Για τις διαδηλώσεις έχουν συντονιστεί περισσότερες από 1.700 οργανώσεις, με στόχο οι αντιδράσεις κατά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) να κλιμακωθούν και να διευρυνθούν το προσεχές διάστημα.

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κοινοβούλιο

Συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Γερμανία-1

Ειδικά στο Βερολίνο, οι διοργανωτές σχεδίαζαν τον σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Στόχος τους είναι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση προς τα δημοκρατικά κόμματα, καθώς θεωρούν ότι έως τώρα δεν έχουν αντιδράσει όπως θα έπρεπε στην άνοδο των ακραίων δυνάμεων.

Στη σημερινή διαδήλωση πάντως είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα έδιναν το «παρών» πολλά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και της Αριστεράς, ενώ τις κινητοποιήσεις εναντίον της ακροδεξιάς χαιρέτισαν χθες από τη Βουλή τόσο ο καγκελάριος Oλαφ Σολτς όσο και ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Εκτός από το Βερολίνο, διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί για σήμερα και αύριο στη Φρανκφούρτη, στη Δρέσδη, στο Πότσνταμ και σε άλλες πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT