Συρία: Στους 23 οι ένοπλοι που σκοτώθηκαν από τα πλήγματα των ΗΠΑ 

Συρία: Στους 23 οι ένοπλοι που σκοτώθηκαν από τα πλήγματα των ΗΠΑ 

Δεν υπήρξε αναφορά για θάνατο αμάχων από τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στην ανατολική Συρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 23 μέλη ενόπλων οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν σκοτώθηκαν χθες, Παρασκευή, από τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δέκα ένοπλοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Εζορ και 13 στην επαρχία Αλ Μαγιαντίν.

Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει επίσης εννέα Σύρους ενόπλους και έξι Ιρακινούς, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κανείς άμαχος δεν έχασε τη ζωή του.

Χαμάς: «Ρίχνουν λάδι στη φωτιά»

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς καταδίκασε σήμερα Σάββατο τα νυχτερινά αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, εκτιμώντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή και πως «φέρουν πλήρως την ευθύνη» για τυχόν αντίποινα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «φέρουν την ευθύνη των συνεπειών αυτής της στυγνής επίθεσης κατά του Ιράκ και της Συρίας, που ρίχνει λάδι στη φωτιά» ανέφερε σε ανακοίνωση η Χαμάς.

«Δηλώνουμε πως η περιοχή δεν θα βρει ούτε τη σταθερότητα ούτε την ειρήνη όσο δεν σταματούν η σιωνιστική [ισραηλινή] επίθεση, τα εγκλήματα γενοκτονίας και η εθνοκάθαρση εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η οργάνωση.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή