Ρωσία: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου σε λίμνη

Ρωσία: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου σε λίμνη

Το ελικόπτερο εκτελούσε «εκπαιδευτική πτήση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελικόπτερο Mil Mi-8 του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας συνετρίβη σε λίμνη στη βόρεια δημοκρατία της Καρέλια, με αποτέλεσμα τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Το ελικόπτερο εκτελούσε «εκπαιδευτική πτήση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων μέσω Telegram, διευκρινίζοντας πως το πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα «έμπειρο», είχε «χιλιάδες ώρες πτήσης».

Συντρίμμια του ελικοπτέρου, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αργά χθες Κυριακή το βράδυ, εντοπίστηκαν 11 χιλιόμετρα από την όχθη της λίμνης Ανιέγκα, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρώπη, σε βάθος περίπου 50 μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δύτες και τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα αναπτύχθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την ίδια πηγή.

Ο κυβερνήτης στην Καρέλια, Αρτούρ Παρφέντσικοφ, ενημέρωσε ότι και τα τρία μέλη του πληρώματος είναι νεκρά, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Καρέλια είναι μοιρασμένη ανάμεσα στη Φινλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία, μεταξύ της Λευκής και της Βαλτικής Θάλασσας, όπου και συνετρίβη το Mi-8.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή