Γαλλία: Αντίτυπα ακροδεξιάς εφημερίδας «εμφανίστηκαν» στον τελικό του Star Academy

Γαλλία: Αντίτυπα ακροδεξιάς εφημερίδας «εμφανίστηκαν» στον τελικό του Star Academy

Η εταιρεία Endemol Γαλλίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του σόου ταλέντων, ανακοίνωσε ότι διερευνά το συμβάν και διαβεβαίωσε ότι «θα επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις».

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Endemol Γαλλίας, η εταιρεία που παράγει το σόου ταλέντων, Star Academy, το οποίο προβάλλει ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός TF1, ζήτησε δημόσια συγγνώμη χθες Κυριακή, για την «εμφάνιση» αντιτύπων της ακροδεξιάς εφημερίδας Rivarol, κατά τη διάρκεια του τελικού.

«Ζητάμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές, τους καλλιτέχνες και τους μαθητές», έγραψε σε ανάρτησή της η Endemol Γαλλίας, προσθέτοντας: «Λυπούμαστε και καταδικάζουμε έντονα το γεγονός ότι μια προπαγανδιστική εφημερίδα που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες του “Star Academy” εμφανίστηκε σε τραπέζι κατά τη διάρκεια του τελικού».

Η «εμφάνιση»

Βίντεο από τον τελικό αναρτήθηκε και καταγγέλθηκε στο X, μεταξύ άλλων, από τον Τριστάν Μεντέ-Φρανς, ο οποίος έχει γίνει γνωστός στη Γαλλία ως «ειδικός» στο να εντοπίζει και να καταγγέλλει τον διαδικτυακό εξτρεμισμό.

Στο βίντεο φαίνονται δύο άτομα, μαζί με τραγουδιστή που είναι υποψήφιος, να προσφέρουν ο καθένας από ένα αντίτυπο του εβδομαδιαίου εντύπου σε δύο γυναίκες, οι οποίες απλώνουν τα χέρια τους για να τα παραλάβουν.

Σύμφωνα με τον Τριστάν Μεντέ-Φρανς, τα αντίτυπα που εμφανίστηκαν στον αέρα έχουν ημερομηνία 31 Ιανουαρίου του 2024.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «διερευνά επί του παρόντος τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα αντίτυπα κατά τη διάρκεια της εκπομπής» και διαβεβαίωσε ότι «θα επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις».

Ναυαρχίδα της γαλλικής ακροδεξιάς

Η ακροδεξιά εβδομαδιαία εφημερίδα Rivarol, που κυκλοφορεί από το 1951, αποτελεί ναυαρχίδα της γαλλικής ακροδεξιάς. Από το 2022, έχει εξαιρεθεί από το ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει για τις γαλλικές εφημερίδες, το οποίο τους παρέχει φορολογικά οφέλη, καθώς και μειωμένα ταχυδρομικά τέλη.

Ο διευθυντής έκδοσής της, Ζερόμ Μπουρμπόν, έχει καταδικαστεί περίπου 15 φορές για άρνηση του Ολοκαυτώματος, υποκίνηση μίσους, άρνηση εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και ρατσιστικές προσβολές.

Με πληροφορίες από AFP, Monde

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή