Σούνακ για βασιλιά Κάρολο: «Ολόκληρη η χώρα στο πλευρό του»

Σούνακ για βασιλιά Κάρολο: «Ολόκληρη η χώρα στο πλευρό του»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει δυνατός σε χρόνο μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα του εύχεται τα καλύτερα», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευχές για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, στον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει δυνατός σε χρόνο μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα του εύχεται τα καλύτερα», έγραψε ο Ρίσι Σούνακ στο X, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Νωρίτερα, το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως ο καρκίνος «διαπιστώθηκε στο πλαίσιο πρόσφατης θεραπείας για διογκωμένο προστάτη». Ο 75χρονος μονάρχης θα διακόψει τις δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά θα διατηρήσει τον ρόλο του. 

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι ο βασιλιάς παραμένει αισιόδοξος και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παλατιού

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο Βασιλιάς για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα άλλο ζήτημα υγείας. Στις διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε κάποια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότης θα συνεχίσει να ασχολείται με υποθέσεις του κράτους.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση στο νοσοκομείο. Παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντά του, το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωση για να αποφευχθούν οι εικασίες, και με την ελπίδα ότι ίσως βοηθήσει στην ενημέρωση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που μαστίζονται από καρκίνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή