Βουλγαρία: Κατασκοπικό θρίλερ, με σύλληψη κρατικού αξιωματούχου για δράση υπέρ της Μόσχας

Βουλγαρία: Κατασκοπικό θρίλερ, με σύλληψη κρατικού αξιωματούχου για δράση υπέρ της Μόσχας

Υπάλληλος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών συνελήφθη τη Δευτέρα ως ύποπτος για κατασκοπεία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας συνελήφθη τη Δευτέρα στη Σόφια ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediapool.

Ο υπάλληλος, αξιωματικός της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Βουλγαρίας, πιστεύεται ότι διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σε διπλωμάτη της Ρωσικής Πρεσβείας στη Σόφια. Φέρεται μάλιστα να πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της διεύθυνσης.

«Δυστυχώς, πρόκειται για έναν υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών που παρακολουθούνταν εδώ και μήνες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Ζίβκο Κότσεφ από τη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ).

«Πρόκειται για ενέργειες κατασκοπείας, αλλά σε αυτό το στάδιο θα απέχω από περισσότερα σχόλια», πρόσθεσε.

Η Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας διερευνά τις υποψίες ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών είχε συνεργό.

«Πιθανότατα, αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικαστικές ενέργειες, θα γίνει ειδική ενημέρωση στη Σόφια», είπε ο Κότσεφ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Βούλγαρος κυβερνητικός αξιωματούχος κατηγορείται για κατασκοπεία. Το 2021, ένας πρώην αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών αποκαλύφθηκε ως αρχηγός μιας ομάδας κατασκοπείας. Αρκετά άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και μέλη του υπουργείου Αμυνας.

Πηγή: Politico, BTA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή