Και οι Ισπανοί αγρότες μπήκαν στον «χορό» των κινητοποιήσεων

Και οι Ισπανοί αγρότες μπήκαν στον «χορό» των κινητοποιήσεων

Τα μπλόκα των αγροτών προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Σεβίλλη και τη Γρανάδα στον Νότο μέχρι τη Χιρόνα κοντά στα γαλλικά σύνορα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισπανοί αγρότες σταμάτησαν την κυκλοφορία σε κάποιους από τους κεντρικότερους αυτοκινητόδρομους της χώρας σήμερα, Τρίτη, ενώνοντας τις φωνές τους με εκείνες των συναδέλφων τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος, τη γραφειοκρατία και τον ανταγωνισμό από χώρες εκτός Ε.Ε.

«Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζουμε περίπου τα ίδια προβλήματα», δήλωσε ο Ντοναθιάνο Ντούχο, αντιπρόεδρος της ASAJA –από τις μεγαλύτερες ενώσεις αγροτών στην Ισπανία– σε συνέντευξή του στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVE.

Η ASAJA και άλλες ενώσεις είχαν καλέσει σε διαμαρτυρίες από την Πέμπτη, ωστόσο, περισσότεροι αγρότες βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους σήμερα Τρίτη.

Δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Σεβίλλη και τη Γρανάδα στον Νότο μέχρι τη Χιρόνα κοντά στα γαλλικά σύνορα, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Η ύπαιθρος έχει αγανακτήσει», δήλωσε ο Ντούχο.

Στη Χιρόνα, στα πλακάτ πάνω στα τρακτέρ υπήρχαν συνθήματα όπως «χωρίς αγρότες δεν υπάρχει φαγητό».

Μπλόκα σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία

Οπως και οι συνάδελφοί τους στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία και την Πορτογαλία, οι Ισπανοί αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξανόμενο βάρος της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και το αυξανόμενο κόστος.

Υποστηρίζουν ότι οι απαιτητικοί κανόνες που επιβάλλονται στους αγρότες της Ε.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος τούς καθιστούν λιγότερο ανταγωνιστικούς σε σχέση με τους συναδέλφους τους σε άλλες περιοχές, όπως η Λατινική Αμερική ή η Ευρώπη εκτός Ε.Ε.

Τις προηγούμενες ημέρες, τα μπλόκα στη Γερμανία, τη Γαλλία και στο Βέλγιο κλιμακώθηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT