Χούθι: Θα κλιμακώσουμε αν δεν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα

Χούθι: Θα κλιμακώσουμε αν δεν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα

Νωρίτερα σήμερα, οι Χούθι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου, με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Αντεν της Υεμένης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι, δήλωσε σήμερα ότι το σιιτικό κίνημα «θα κλιμακώσει περαιτέρω» τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία αν η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα δεν σταματήσει.

Νωρίτερα σήμερα, οι Χούθι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου «Star Nasia» με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Αντεν της Υεμένης και έπλεε προς Νότο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας καθώς και η βρετανική υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου (UKMTO).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. 

Οι Χούθι που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν εξαπολύουν από τα μέσα Νοεμβρίου επιθέσεις σε εμπορικά πλοία με drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αυτό που περιγράφουν ως πράξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT