Τουρκία – drones: Η Baykar επεκτείνεται σε Ουκρανία και Σαουδική Αραβία

Τουρκία – drones: Η Baykar επεκτείνεται σε Ουκρανία και Σαουδική Αραβία

Ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, αδελφός του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τουρκικά drones σε εγκαταστάσεις κοντά στο Κίεβο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική Baykar έχει ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης ενός εργοστασίου κοντά στο Κίεβο, οι εγκαταστάσεις του οποίου θα είναι έτοιμες μέσα στους επόμενους περίπου 12 μήνες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας Χαλούκ Μπαϊρακτάρ από την αμυντική έκθεση World Defense Show και το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, περίπου 500 υπάλληλοι θα απασχολούνται στις εν λόγω εγκαταστάσεις μέσα από τις γραμμές παραγωγής των οποίων θα βγαίνουν έως και 120 drones ετησίως.

Η Baykar είναι γνωστή διεθνώς ως η κατασκευάστρια των τουρκικών drones Bayraktar TB2, TB3, Akinci και Kizilelma.

«Το εργοστάσιό μας χτίζεται […] Χρειαζόμαστε περίπου 12 μήνες για να ολοκληρώσουμε την ανέγερση και μετά θα συνεχίσουμε με τα εσωτερικά μηχανήματα, τον εξοπλισμό και την οργανωτική δομή», δήλωσε ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και εγείρουν ανησυχία αναφορικά με τις προοπτικές λειτουργίας του εν λόγω εργοστασίου, ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ –που είναι αδελφός του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, συζύγου της κόρης του Ερντογάν– δήλωσε ότι «τίποτα» δεν μπορεί να σταματήσει τα σχέδια της εταιρείας τα οποία «είναι σε πλήρη εξέλιξη».

Ο ίδιος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι παράλληλα προχωρούν και τα σχέδια περί λειτουργίας μονάδων παραγωγής της Baykar στη Σαουδική Αραβία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, η Baykar θέλει, μέσα στο 2024, να παραγάγει περίπου 70 drones τύπου Akinci (από 36 το 2023), 230 TB2 και «δεκάδες» Kizilelma και TB3.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή