Νότια Κορέα: Εταιρεία δίνει 75.000 δολάρια σε όποιον υπάλληλο κάνει παιδί

Νότια Κορέα: Εταιρεία δίνει 75.000 δολάρια σε όποιον υπάλληλο κάνει παιδί

Η Νότια Κορέα έχει το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στον κόσμο, καθώς το 2022 μετρήθηκε ότι η μέση γυναίκα στη χώρα θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ζωής της 0,78 παιδιά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πλάτη» βάζει μία εταιρεία στη Νότια Κορέα, για να βοηθήσει να αυξηθεί το απίστευτα χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της χώρας, πληρώνοντας εκατομμύρια δολάρια στους υπαλλήλους της που κάνουν παιδιά. 

Η Booyoung Group, μια κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη Σεούλ, σχεδιάζει να πληρώνει στους υπαλλήλους της 100 εκατομμύρια γουόν (75.000 δολάρια) κάθε φορά που αποκτούν μωρό. Θα πληρώσει επίσης συνολικά 7 δισεκατομμύρια γουόν Κορέας (5,25 εκατομμύρια δολάρια) σε 70 υπαλλήλους που έχουν αποκτήσει παιδιά από το 2021. Τα χρήματα δίνονται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες, είπε στο CNN εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μάλιστα, όσοι εργαζόμενοι έχουν τρία παιδιά θα μπορούν να πάρουν 300 εκατομμύρια κορεάτικα γουόν (225.000 δολάρια) ή να τους ενοικιαστεί σπίτι, εάν η κυβέρνηση παραχωρήσει οικόπεδα για να κατασκευάσει η εταιρεία ακίνητα για αυτό τον σκοπό.

Η Νότια Κορέα έχει το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στον κόσμο, καθώς το 2022 μετρήθηκε ότι η μέση γυναίκα στη χώρα θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ζωής της 0,78 παιδιά. Αυτή η αναλογία αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 0,65 το 2025, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κορέας.

Η Booyoung Group ιδρύθηκε το 1983 και έκτοτε έχει κατασκευάσει πάνω από 270.000 σπίτια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας και άλλες ιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν ήδη οικονομικά προνόμια για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα παιδιά, αλλά κανένα στην κλίμακα των πλεονεκτημάτων του Ομίλου Booyoung. Παρόμοια προγράμματα υπάρχουν και στην Κίνα, όπου ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Πέρυσι, το Trip.com της Κίνας, ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία στον κόσμο, είπε ότι όσοι εργάζονται στην εταιρεία για τουλάχιστον τρία χρόνια θα λαμβάνουν ετήσιο μπόνους 10.000 γιουάν (1.376 δολάρια) για κάθε παιδί που κάνουν, το οποίο θα τους δίνεται μέχρι αυτό να γίνει πέντε ετών.

Πηγή: MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT